تحلیل فاندامنتال فارکس

تحلیل فاندامنتال

برای موفقیت در بازار فارکس هیچ چیز اثربخش‌تر از دانش و اطلاعات نیست! در صورتی که بخواهید در این بازار معامله‌ کنید، باید بتوانید ابتدا تحلیل خوبی از بازار داشته باشید. بنابراین باید تلاش کنید که انواع و اقسام روش‌های تحلیل بازار فارکس را یاد بگیرید. یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای تحلیل و آنالیز بازار، تحلیل فاندامنتال فارکس (Fundamental Analysis) است. این نوع از تحلیل می‌تواند به شما کمک کند که دید بسیار خوبی از بازار داشته باشید و معامله‌ کنید.

اساس و بنیاد تحلیل فاندامنتال فارکس، بررسی میزان عرضه و تقاضا در بازار است. وقتی کسی بتواند این موضوع را درک کند می‌تواند بفهمد که در آینده چه تغییراتی در قیمت‌ها به وجود خواهد آمد. در این مقاله قصد داریم توضیحات کامل و جامعی در مورد تحلیل فاندامنتال فارکس ارائه دهیم و به صورت کامل بیان کنیم که برای تحلیل فاندامنتال یا بنیادی باید چه فاکتورها و عواملی را مد نظر قرار دهیم.

تحلیل فاندامنتال فارکس چیست؟

در تحلیل فاندامنتال فارکس ما باید تمرکز خود را روی گزارش‌های اقتصادی و عناوین خبری بگذاریم. گاهی مواقع یک توییت از سوی یکی از رهبران کشورهای جهان (خصوصاً کشورهای قدرتمند) می‌تواند روی فارکس تأثیر بگذارد. به همین خاطر هم تحلیل فاندامنتال فارکس اهمیت زیادی دارد و یک معامله‌گر هوشمند می‌تواند از یک توییت ساده هم درآمد کسب کند.

برای بررسی اخبار اقتصادی میتوانید از وبسایت فارکس فکتوری نیز کمک بگیرید.

در تحلیل فاندامنتال فارکس ما تمرکز خود را بر تجزیه و تحلیل آن دسته از نیروهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی که می‌تواند بر بازار فارکس و قیمت ارزها تأثیر بگذارد، می‌گذاریم. با تجزیه و تحلیل این اخبار می‌توانیم بفهمیم که جریان عرضه و تقاضا در بازار چه تغییراتی خواهد کرد. برای درک جریان عرضه و تقاضا باید متوجه شویم که چه عواملی در تحلیل فاندامنتال تاثیر گذار است.

به عنوان مثال یکی از عواملی که در تحلیل فاندامنتال فارکس نقش دارد، نرخ بیکاری است. تحلیلگر بنیادی باید بداند که افزایش نرخ بیکاری چه تأثیری روی ارز یک کشور می‌گذارد. متخصصان تحلیل فاندامنتال به صورت متفق‌القول و یک‌صدا به یک قاعده باور دارند:

اگر چشم‌انداز کنونی یا آینده اقتصادی یک کشور خوب و مثبت باشد؛ ارز آن کشور در آینده تقویت خواهد شد و ارزش آن بالاتر خواهد رفت.

دلیل این استدلال هم این است که وقتی چشم‌انداز اقتصادی یک کشور خوب و مساعد باشد، قطعاً شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی بیشتری برای سرمایه‌گذاری در آن کشور اقدام می‌کنند. آن‌ها برای سرمایه‌گذاری و خرید دارایی در آن کشور چاره‌ای جز خرید ارز مخصوص آن کشور ندارند و همین مسئله باید تقویت ارزش ارز یک مملکت می‌شود.

تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال

جدول بررسی خصوصیات تحلیل فاندامنتال فارکس

در صورتی که بخواهیم تمام خصوصیات و ویژگی‌های تحلیل بنیادی فارکس را بیان ‌کنیم می‌توانیم از یک جدول کمک بگیریم. در این جدول مسائل مختلف در مورد این نوع از تحلیل بیان شده است:

مفاهیم تحلیل فاندامنتال
فرضیات در تحلیل فاندامنتال فارکس برای پیش‌بینی حرکات و نوسانات قیمتی و روندهای احتمالی باید شاخص‌های اقتصادی، فاکتورها و عوامل اجتماعی و سیاست دولتی را مد نظر قرار دهیم. اگر یک تحلیلگر بتواند به میزان سلامت اقتصادی یک کشور پی ببرد، می‌تواند تغییرات ارزش ارز آن کیفیت را مشخص کند.
اهداف هدف از تحلیل فاندامنتال فارکس این است که به جهت حرکت آن ارز در آینده پی ببریم. وقتی میزان سلامت اقتصادی یک کشور مشخص شد می‌توانیم بفهمیم که ارزش آن ارز در آینده افزایش می‌یابد یا سقوط می‌کند.
مسائل اصلی و محوری در تحلیل فاندامنتال یک سری مسائل اهمیت زیادی دارد و باید روی آن‌ها تمرکز کنیم. از جمله این مسائل مهم و محوری می‌توان به  نرخ بهره و تورم، تولید ناخالص داخلی، نرخ‌های رشد، نرخ بیکاری، تراز تجاری و پدیده قفل شدن در بدهی‌ها اشاره کرد.
ابزارها و منابع تحلیل از جمله گزارش‌ها، اعداد و ارقام و بیانیه‌هایی که در سخنرانی‌های افراد مهم و تأثیرگذار سیاسی و اقتصادی مطرح می‌شود.

رویدادهای موجود در تقویم اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی یکی دیگر از ابزارهای عالی برای تحلیل فاندامنتال یا بنیادی است. در این باید روی گزارش‌های سالانه بانک‌های مرکزی و عوامل اصلی و زیربنایی هم توجه کرد.
شاخص‌ها و اندیکاتورها نرخ بهره، نرخ تورم، نرخ بیکاری، تراز تجاری، بودجه و بودجه خزانه‌داری و تولید ناخالص داخلی از جمله شاخص‌هایی هستند که هنگام تحلیل فاندامنتال توجه ویژه‌ای به آن‌ها می‌شود.
افق زمانی در صورتی که بخواهید از تحلیل فاندامنتال برای فعالیت در بازار استفاده کنید، باید کمی صبور باشید؛ چون معمولاً کمی طول می‌کشد تا آثار تحلیل شما در بازار مشخص شود.
سبک و مدل معامله‌گری این مدل از تحلیل برای تمامی افرادی که در بازار تحلیل می‌کنند مناسب است ولی  معامله‌گران نوسانی (سوینگ) و پوزیشن تریدرها (معامله‌گران مبتنی بر موقعیت) می‌توانند بهترین استفاده را از این مدل تحلیل ببرند.
جدول بررسی خصوصیات تحلیل فاندامنتال فارکس

مزایای تحلیل بنیادی در فارکس

تحلیل بنیادی و فاندامنتال در فارکس محاسن مختلفی دارد. به چند مورد از مهم‌ترین مزایای این روش اشاره میکنیم:

۱. تحلیل فاندامنتال فارکس به شناسایی موقعیت ‌های عالی در بلندمدت کمک می کند

اولین مزیت این روش آن است که با استفاده از آن می‌توانید موقعیت‌هایی را شناسایی کنید که در درازمدت می‌تواند سودآور و مفید باشد. وقتی شما از وضعیت اقتصادی یک مملکت آگاه باشید، می‌دانید که ارز این کشور در دراز مدت وضعیت خوبی خواهد داشت و در نتیجه روی این ارز سرمایه‌گذاری خواهید کرد.

۲. تحلیل فاندامنتال فارکس برای سرمایه گذاری در بلندمدت لازم است

این مدل از تحلیل برای سرمایه‌گذاری در بلندمدت نه تنها مفید بلکه الزامی است؛ اگر نتوانید وضعیت یک کشور را بررسی کنید و از سلامت اقتصادی آن آگاه شوید، چگونه می‌خواهید در بلندمدت به موفقیت برسید؟ پس واقعاً استفاده از چنین روشی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت اهمیت ویژه دارد.

۳. تحلیل فاندامنتال فارکس به آگاهی از جهت بازار در آینده دور کمک می کند

یکی دیگر از مزایای استفاده از تحلیل فاندامنتال این است که از جهت بازار در آینده دور آگاه می شویم. در واقع با تحلیل فاندامنتال می‌توانیم از فعالیت‌های کنونی کشورها در زمینه اقتصاد اطلاع پیدا کنیم و همین مسئله به ما کمک می‌کند که از روند کشورها در آینده آگاه شویم و بدانیم که ارز آن کشور در آینده دور چه سمت و سویی به خودش می‌گیرد.

۴. با تحلیل فاندامنتال فارکس می‌توانیم نوسانات قیمتی را خیلی بهتر درک کنیم

ممکن است اتفاقی در فضای سیاسی جهان رقم بخورد و قیمت‌‌ها را تحت تأثیر خودش قرار دهد. اگر کسی تحلیلگر تکنیکال باشد ولی از وقایع روز خبر نداشته باشد، اصلاً نمی‌تواند از دلیل این نوسان آگاه شود و در نتیجه نمی‌تواند از اتفاقات درس بگیرد و آن‌ها را به درستی تحلیل کند. این در حالی است که یک تحلیلگر فاندامنتال با بررسی مکرر رویدادها می‌تواند نوسانات حاکم بر بازار را خیلی خوب و دقیق تجزیه و تحلیل کند.

۵.  با تحلیل فاندامنتال فارکس می ‌توانیم تأثیر وقایع مختلف بر بازار را درک کنیم

مزیت دیگری که می‌توان برای تحلیل فاندامنتال بیان کرد این است که می‌توان از وقایع بازار عبرت گرفت. تاریخ تکرار میشود! هر روز اتفاقات مشابهی میفتد و این اتفاقات تأثیر مشابهی روی بازار می‌گذارد. تحلیلگری که آگاه باشد می‌تواند این رویدادها را تحلیل کند و بفهمد که یک دسته از اتفاقات خاص می‌تواند تأثیر خاصی روی بازار بگذارد. در نتیجه وقتی اتفاقات مشابهی در جهان می‌افتد می‌تواند بیشترین بهره ممکن را از آن‌ها ببرد.

تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال

معایب تحلیل بنیادی

پیش از این مزایای تحلیل فاندامنتال مورد بررسی قرار دادیم. اکنون نوبت به معایب رسیده است. این روش هم معایب خاص خود را دارد که با استفاده از سایر روش‌های تحلیل، از جمله تحلیل تکنیکال می‌توان این معایب را پوشش داد:

۱. گاهی اطلاعات زیاد در تحلیل فاندامنتال فارکس باعث گیج شدن معامله گر می شود

یکی از معایب تحلیل فاندامنتال فارکس این است که کلکسیونی از اطلاعات و گزارش‌ها به دست شما می‌رسد و آنالیز این اطلاعات کار راحتی نیست. خصوصاً اگر یک سری از اطلاعات با هم متناقض باشد، کار تحلیل واقعاً پیچیده میشود. به همین خاطر است که توانایی ارائه تحلیل‌های فاندامنتال خوب نیاز به زمان و انرژی بالایی دارد.

۲. این مدل برای برخی مدل‌های معامله‌گری چندان مناسب نیست

یکی دیگر از دلایلی که نشان می‌دهد تحلیل فاندامنتال کامل نیست این است که برای برخی از مدل‌های معامله‌گری واقعاً جواب نمی‌دهد. به عنوان مثال یک اسکالپر یک موقعیت را در حد چند دقیقه یا چند ثانیه باز می‌کند، یک سود کوچک و جزئی را تجربه می‌کند و سپس موقعیت را می‌بندد. یا کسی که معاملات روزانه انجام می‌دهد و یک موقعیت را در ابتدای سشن باز می‌کند و در پایان آن می‌بندد وابستگی کاملی به تحلیل فاندامنتال ندارند. درست است که گاهی می‌توانند از آن استفاده کنند ولی این روش در بازه‌های زمانی کوتاه مدت چندان جذاب و کارآمد نیست و بهتر است در این مواقع از تحلیل تکنیکال استفاده کنید.

۳. تحلیل فاندامنتال فارکس به یک متخصص مسائل اقتصادی نیاز دارد

گاهی کار به حدی تخصصی می‌شود که معامله‌گر واقعاً توان تحلیل مسائل را ندارد و مجبور می‌شود که از یک متخصص مسائل اقتصادی کمک بگیرد. این کار با هزینه زیادی رو به رو است و از طرفی ممکن است متخصص هم جایی از کار اشتباه کند و سرمایه‌ شما را در معرض خطر قرار دهد. گاهی لازم است برای یک تحلیل ساده ساعت‌ها وقت صرف کرد و این مسئله واقعاً طاقت‌فرسا است.

۴. گاهی برای تحلیل فاندامنتال فارکس خیلی دیر می شود

گاهی مواقع یک خبر قبل از اینکه علنی و منتشر شود تأثیر خودش را در بازار می‌گذارد و از این رو تحلیل فاندامنتال پس از انتشار آن خبر دیگر تأثیری ندارد و ممکن است حتی باعث ضرر در معاملات بعدی شود. یکیدیگر  از معایب دیگری که می‌توان برای تحلیل فاندامنتال فارکس عنوان کرد این است که گاهی تحلیل فاندامنتال اصلاً جواب نمی‌دهد!

۵. گاهی اخبار تأثیر خود را خیلی سریع روی بازار می ‌گذارند

گاهی مواقع خبرها پس از انتشار بلافاصله تأثیر خودشان را روی بازار می‌گذارند و دیگر معامله‌گر فرصت نمی‌کند که آن خبر را تحلیل کند و ببیند که چه تأثیری روی بازار می‌گذارد و سپس معاملات خود را بر اساس آن خبر تنظیم کند. از این جهت است که تحلیل فاندامنتال در برخی مواقع اصلاً موضوعیت ندارد.

۶. تعصب معامله گر می ‌تواند روی تحلیل او تأثیر بگذارد

یکی از مشکلات و معایب مهم تحلیل بنیادی این است که تحلیلگر ممکن است در حین تحلیل تحت تأثیر تعصبات و تفکرات خودش قرار بگیرد. فرض کنید که معامله‌‌گر دیدگاه و نظر خاصی در مورد رشد یا کاهش یک شاخص مشخص دارد. وقتی آن شاخص رشد یا افت می‌کند، تحلیلگر تعصب پیدا میکند و نمی‌تواند درست قضاوت کند. به همین خاطر است که معامله‌گران تحلیل تکنیکال را عینی‌تر از روش بنیادی می‌دانند.

برای تحلیل فاندامنتال فارکس باید چه عواملی را بررسی کنیم؟

نوبت به آن رسیده که عوامل موثر بر این تحلیل را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که برای تحلیل فاندامنتال بازار می‌توان از چه فاکتورها و عناصری کمک گرفت.

پاسخ بسیاری از پرسش های یک تحلیلگر فاندامنتال در عوامل اقتصاد کلان نهفته است. عوامل اقتصاد کلان تأثیر شگفت آوری در تحلیل فاندامنتال دارد و به همین خاطر اگر یک تحلیلگر بتواند مهم‌ترین عوامل کلان اقتصاد یک کشور و ارتباط این عوامل را با هم درک کند می‌تواند تحلیل بنیادی بهتر و درست‌تری از بازار فارکس داشته باشد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین عوامل کلان اقتصادی اشاره شده است:

1. نرخ بهره (Interest Rate)

یکی از عواملی که می‌تواند روی ارزش ارز یک کشور تأثیر بگذارد، نرخ بهره‌ای است که از سوی بانک مرکزی آن کشور مطرح می‌شود.

تصور کنید که شما یک سرمایه گذار در انگلستان هستید که نیاز به سرمایه گذاری مبلغ زیادی در یک دارایی بدون ریسک، مانند اوراق قرضه دولتی دارید. نرخ بهره در ایالات متحده رو به افزایش است بنابراین شما شروع به خرید دلار آمریکا برای سرمایه گذاری در اوراق دولت ایالات متحده می کنید.

شما (به عنوان سرمایه گذار بریتانیا) تنها در سرمایه گذاری در کشور با نرخ بهره بالاتر تنها نیستید. بسیاری از سرمایه گذاران دیگر از افزایش بازده پیروی می کنند و بنابراین تقاضا برای دلار آمریکا را افزایش می دهند که ارز را افزایش می دهد. این ماهیت چگونگی تأثیر نرخ بهره بر ارز است. معامله گران می توانند برای پیش بینی تغییرات در انتظارات از آن اقدام کنند که می تواند تأثیر زیادی بر ارز داشته باشد.

2. نرخ تورم (Inflation Rate)

نرخ تبدیل ارز در فارکس توسط سیاست های پولی بانک های مرکزی تعیین می شود. اگر سرمایه گذاران انتظار داشته باشند که سیاست پولی انقباضی شود (محدودیت زا) اقدام به خرید ارزی مشخص می کنند . این در حالی است که سیاست پولی انبساطی باعث می شود که اقدام به فروش آن ارز کنند.

منطقی است که رشد تورم منجر به کاهش قدرت خرید آن ارز می شود و شاخص آن را پایینتر می آورد. در هر حال، در عمل همه چیز متفاوت است.

لازم به ذکر است که کار اصلی همه ی بانک های مرکزی کنترل نرخ تورم است. این اصطلاحا ”هدف گیری” (Targeting) نام دارد. اینگونه گفته می شود که نرخ ۲ درصد مساعدترین سطحی است که نرخ تورم می تواند به آن دست یابد. اگر دلیلی وجود داشته باشد که توجیه کند نرخ تورم از سطح نامبرده باید فراتر رود، بانک مرکزی این کار را انجام خواهد داد. از سویی دیگر، اگر شاخص نامبرده نتواند به هدف ۲ درصدی برسد، می توان انتظار اتخاذ سیاست پولی انبساطی را داشت.

3. نرخ بیکاری (Unemployment Rate)

یکی دیگر از عوامل کلان اقتصادی کشورها نرخ بیکاری است. این نرخ اهمیت زیادی دارد و نشان می‌دهد که اقتصاد یک کشور تا چه اندازه برای سرمایه‌گذاری مناسب است. اگر نرخ بیکاری پایین باشد، در واقع درصد بالایی از افراد یک جامعه که توان کار کردن و فعالیت دارند، مشغول کار هستند و این به معنای خلاقیت و هوش اقتصادی بالای مردم در آن اقتصاد است. پس می‌توان به آینده اقتصاد این کشور امیدوار بود و روی آن حساب کرد. پس می‌توان فهمید که ارزش ارز این کشور در آینده رشد خواهد کرد.

برای محاسبه نرخ بیکاری باید تعداد افراد بیکار در جامعه را به کل تعداد افرادی که توان فعالیت و اشتغال دارند تقسیم کنیم. به عنوان مثال در یک جامعه یک میلیون نفر زندگی می‌کنند که از این تعداد ۷۰۰ هزار نفر توان کار کردن دارند و ۳۵۰۰۰ نفر بیکار هستند. حال چگونه باید نرخ بیکاری را محاسبه کرد؟ برای این کار باید ۳۵۰۰۰ را بر ۷۰۰ هزار تقسیم و حاصل را در ۱۰۰ ضرب کنیم تا درصد یا نرخ بیکاری محاسبه شود. محاسبات، نرخ بیکاری در این جامعه را ۵ درصد نشان می‌دهد.

4. تولید ناخالص داخلی (GDP یا Gross Domestic Product)

در مواقعی که شاخص GDP بالاتر از انتظارات و یا پایین‌تر از انتظارات منتشر شود چه تاثیری بر بازار فارکس می‌گذارد?

شاید معامله بر اساس این داده‌ها کمی مشکل باشد. این بدان دلیل است که گاها بازار پیش از انتشار داده بر روی تغییرات آن قیمت‌گذاری می کند.

این اتفاق در مورد تمام اخباری که بازار بیش‌ از حد منتظر آنها است و انتظار داده‌های نسبتا بزرگی دارد، رخ می‌دهد. بنابراین به سادگی نمی توان متوجه شد که بازار پس از انتشار داده‌هایی مانند تولید ناخالص داخلی چه واکنشی نشان می‌دهد.

گزارش GDP همیشه یک تأثیر یکسان (و مطابق پیش‌بینی‌ها) روی ارزها ندارند. این مسئله پیش از انجام یک معامله باید در نظر گرفته شود. در بیشتر موارد تولید ناخالص داخلی، از قبل به طور کامل (یا ناقص) تاثیر خود را بر بازار می‌گذارند و این بدان معنا است که پس از انتشار این شاخص، بازار آنگونه که معامله‌گران تازه‌کار تصور می‌کنند به داده‌های جدید واکنش نشان نخواهد داد.

5. نرخ خرده فروشی (Retail Sales)

منظور از خرده فروشی، خرید کالاها و خدمات نهایی توسط مصرف کنندگان و مشاغل است. در شاخص خرده فروشی تمرکز خود را روی کالاها و خدماتی می‌گذاریم که به پایان زنجیره تأمین رسیده‌اند و اکنون مصرف کننده نهایی از راه می‌رسد و این کالاها و خدمات را خریداری می‌کند. زنجیره خرده فروشی با تأمین کننده یا تولیدکننده آغاز و به مصرف کننده ختم می‌شود.

برای تعیین نرخ خرده فروشی معمولاً ۱۳ دسته از کالاها و خدمات را در نظر می‌گیریم که از جمله آن‌ها می‌توان به خوراک، پوشاک و مسکن اشاره کرد. وقتی نرخ خرده فروشی بیشتر می‌شود در واقع تقاضای مردم برای این کالاها و خدمات بیشتر شده و این موضوع نشان می‌دهد که در آینده رشد اقتصادی خوب و قابل قبولی را شاهد خواهیم بود. از طرفی وقتی این عدد کمتر می‌شود، تقاضای مردم کمتر شده یا تمایلی به افزایش تقاضا ندارند. کاهش نرخ خرده فروشی یکی از نشانه‌هایی است که به ما می‌گوید در حال نزدیک شدن به رکود هستیم.

6. شاخص قیمت تولیدکننده (PPI یا Producer Price Index)

یکی دیگر از شاخص‌های مهمی که باید روی آن حساس باشیم و برای تحلیل فاندامنتال فارکس از آن کمک بگیریم، شاخص قیمت تولیدکننده است. منظور از شاخص بهای تولیدکننده ، متوسط قیمتی است که تولیدکننده برای تولید کالاها یا خدمات دریافت می‌کند. وقتی این شاخص افزایش پیدا می‌کند باید بدانیم که در روزهای آتی تورم بالا می‌رود و قیمت‌ها افزایشی خواهد شد. با استفاده از این شاخص می‌توانیم تحلیل خیلی خوبی از آینده داشته باشیم.  معمولاً اطلاعات مربوط به این شاخص در هفته دوم ماه منتشر می‌شود.

این شاخص از تورم بازار در آینده خبر می‌دهد و به همین خاطر هم حساسیت زیادی روی آن دارند. برای اندازه‌گیری این شاخص باید روی تغییرات قیمت نهایی و تمام‌شده کالاها و خدمات تمرکز کرد و دید که تولیدکننده چه تصمیمی در این زمینه گرفته است.

7. بدهی دولتی

دولت آمریکا سال‌های سال است که به عنوان بزرگ‌ترین بدهکار در تمام جهان شناخته می‌شود و دلیل اصلی این بدهکار بودن چاپ اوراق قرضه یا بدهی داخلی است. اکنون میزان این بدهی برای کشور مورد زیان‌آور شده و مشکل ایجاد کرده است؛ زیرا این کشور باید هزینه زیادی برای بهره بدهی‌ها و همچنین اصل پولی که از مردم خودش و سایر کشورها گرفته است، پرداخت کند. بدهی دولتی روی تورم کشور تأثیرگذار است و به همین خاطر بازار فارکس را هم تحت تأثیر خودش قرار می‌دهد. وقتی بدهی‌های دولتی یک کشور افزایش یابد، قطعاً روی آینده یک کشور تأثیر می‌گذارد.

8. تراز بودجه

یکی دیگر از عواملی که در هنگام تحلیل بنیادی باید مد نظر قرار داد، تراز بودجه است. تراز بودجه نشان می‌دهد که آیا درآمدها و هزینه‌های یک کشور با هم سازگاری دارد؟ اگر درآمد و هزینه با هم برابر شود، کشور به نقطه صفر می‌رسد و دیگر نیازی به اوراق قرضه، بدهی و وام نیست ولی اگر هزینه‌ها بیشتر از درآمد کشور باشد، آن موقع مشکل ایجاد می‌شود.

وقتی در کشوری بحران به وجود می‌‎آید، آن کشور مجبور می‌شود سیاست پولی و مالی انبساطی در پیش بگیرد. با این سیاست نرخ بهره کاهش می‌یابد و نقدینگی در فضای اقتصاد کشور افزایش می‌یابد. کشورها معمولاً هنگام اتخاذ سیاست‌های پولی انبساطی، مالیات‌ها را کاهش می‌دهند و با پرداخت یارانه و کمک هزینه به کشورها کمک می‌کنند. اگر بتوانیم این سیاست‌ها و فرایندها را به خوبی درک کنیم می‌توانیم تحلیل فاندامنتال بهتر و دقیق‌تری از خود ارائه دهیم. از این رو تحلیلگران تکنیکال باید تسلط نسبتاً خوبی روی مفاهیم اقتصادی داشته باشند.

9. تراز تجاری (Trade Balance)

تراز تجاری، یکی دیگر از گزارش‌های مهمی است که از وضعیت بین‌المللی اقتصاد یک کشور سخن می‌گوید. این تراز نشان می‌دهد که در یک بازه زمانی مشخص صادرات و واردات صورت گرفته است و مبنای محاسبه آن را تفاضل صادرات از واردات (واردات منهای صادرات، تراز تجاری است) در نظر می‌گیرند.

اگر تراز تجاری یک کشور منفی باشد، بیانگر آن است که واردات این کشور بیش از صادرات آن است و اگر تراز تجاری مثبت باشد، نشانگر پیشی گرفتن صادرات از واردات است. وقتی تراز تجاری یک کشور مثبت باشد، ارزش ارز آن روز به روز بیشتر می‌شود و بالعکس اگر این تراز منفی شد نشان می‌دهد که تولید این کشور قدرت بالایی ندارد و به همین خاطر ارزش ارز آن کمتر می‌شود.

10. داده و اطلاعات مربوط به بخش مسکن و ساخت و ساز

اداره سرشماری ایالات متحده، شاخص اقتصادی جدید فروش مسکن را، که تاثیر بازار مسکن بر فارکس را نمایان می‌کند، به صورت ماهانه و در پایان هر ماه در وب سایت خود منتشر می‌کند.

این گزارش بخصوص، تأثیر قابل توجهی در بازارها دارد زیرا فروش مسکن جدید می‌تواند باعث افزایش مصرف شود. همچنین به دلیل حساسیت درآمد مصرف کننده، شاخص بسیار خوبی برای هرگونه رکود یا صعود اقتصادی است. وقتی فروش خانه‌های جدید در طول چندین ماه کاهش می‌یابد، این معمولاً نشان‌دهنده یک رکود اقتصادی است.

حتماً برای یادگیری تحلیل فاندامنتال فارکس وقت بگذارید

در صورتی که می‌خواهید به یک معامله‌گر موفق تبدیل شوید، سعی کنید تا حد امکان آموزش ببینید و در حال یادگیری روش‌های نو و تازه باشید. یادگیری تحلیل فاندامنتال فارکس به قدری اهمیت دارد که می‌تواند شما را از یک معامله‌گر معمولی به یک معامله‌گر توانمند، دارای بینش و حرفه‌ای تبدیل کند. بنابراین ارزش آن را دارد که زمان و هزینه خود را برای یادگیری این نوع از تحلیل صرف کنید.

یکی از بهترین و مهم‌ترین ابزارهای تحلیل فاندامنتال تقویم اقتصادی است و می‌تواند تأثیر قابل توجه ای روی بهبود تحلیل‌ها و آنالیزهای شما از بازار داشته باشد و باعث شود که دید بنیادی خیلی بهتری نسبت به بازار پیدا کنید.

لطفاً پرسش‎ها، نظرها و پیشنهادهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.

کاربرد و اهمیت تحلیل فاندامنتال در بازار مالی فارکس-پیک پیپس

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آخرین مطالب
NFT

خرید و فروش NFT

هرچیزی که اطراف خودتان می‌بینید میتواند به یک توکن غیرمثلی تبدیل شود، اما مسئله این است که آیا توکن‌هایی که می‌سازید «ارزش» هم دارند یا خیر…

نمایش بیشتر »