برای ورود به NFT به چه چیزی نیاز هست؟
اینکه قبل از اقدام برای کار با NFT ها، به چه چیزی نیاز است؛ بستگی به پلتفرم و نوع NFT دارد، اما تقریباً در همه پلتفرمها دو چیز لازم است:
1-کیف پول ارز دیجیتال:
برای خرید، نگهداری، فروش و تجارت NFT به بهترین کیف پولهای موجود در بازار احتیاج دارید. کیف پولی برای نگهداری توکنهای غیرقابل تعویض مناسب است که بتواند بر اساس ارزهای مجاز ارائه دهنده NFT، توانایی خرید ارزهای دیجیتال دیگری مانند اتریوم را هم فراهم کند.

کیف پول (متامسک)
تبادلات در حوزه NFT از طریق کیف پول کاربران انجام میشه. وقتی یک NFT میخرید یا میسازید، این NFT در کیف پول شما ذخیره میشه. بنابراین برای کار با سایتهای این حوزه نیازه که یک کیف پول دیجیتال داشته باشید.

امروزه اغلب پروژههای NFT روی شبکه اتریوم کار میکنن و بهترین کیف پول اتریوم برای تعامل با برنامههای غیرمتمرکز، کیف پول رایگان متامسک (Metamask) است. این کیف پول بهصورت یک افزونه روی مرورگرهای کروم و فایرفاکس نصب میشه و میتونید از اون با خیال راحت برای تبادل اتریوم و توکنهای مبتنی بر اون استفاده کنید. بنابراین برای اولین قدم، کیف پول متامسک را برای مرورگر خود دانلود کنید و یک حساب اتریوم روی آن بسازید.
معمولاً در هر سایتِ حوزه NFT کیف پولهایی که میتوانید از آنها استفاده کنید معرفی شده است.
مهم:
کلمات بازیابی (بکآپ) را که برنامه در ابتدای ساخت کیف پول بهتون میده رو حتماً در جایی امن یادداشت کنید. در صورت پاکشدن نرمافزار از روی مرورگر، فقط با اون بکآپ میتونید دوباره به دارایی خودتون دسترسی پیدا کنید. در غیر این صورت دیگه تا ابد نمیتوانید به کیف پول خودتان دسترسی داشته باشید! یادتون باشه که این کلمات بازیابی رو تو یادداشت (NOTE) گوشی هرگز یادداشت نکنید؛ چون در صورتی که گوشی شما گم بشه و یا دزدیده بشه به راحتی میتونن با همین کلمات بازیابی از کیف پول ارزدیجیتال شما سوء استفاده کنن.

2-مقداری ارز دیجیتال (معمولاً اتریوم) برای پرداخت کارمزدها و هزینههای تراکنش
برای ساخت NFT باید دو هزینه اصلی رو پرداخت کنید: کارمزد پلتفرم و کارمزد شبکه.
مقدار کارمزد پلتفرم به سایتی بستگی داره که از اون برای ساخت NFT استفاده میکنید و کارمزد شبکه هم بستگی به وضعیت شبکهای داره که پلتفرم NFT روی اون فعالیت میکنه.

متأسفانه کارمزدهای شبکه اتریوم به دلیل شلوغی شبکه در مقطع فعلی بالا هستن و بخشی بزرگی از هزینه تمامشده، همین کارمزدها ست. در پلتفرمهایی که روی بلاک چینهای دیگه مثل بایننس چین ایجاد میشن، کارمزدها بسیار کمتر هستن.
یادتون نره تولید یک توکن غیرمثلی به معنای فروش تضمینی اون نیست و هزینهای که برای ساخت NFT پرداخت میکنید بهتون برنمیگرده! ولی ترجیحاً قیمت فروش NFT هایی که طراحی میکنید رو طوری تعیین کنید که این کارمزد ها و هزینه های مازاد رو جبران کنه.
دو راه فعالیت در فضای NFT
برای فعالیت مستقیم در حوزه NFT دو راه کلی دارید:
1-ساخت NFT در پلتفرمهای مشخص و فروش آن در سایتهای تبادل NFT
2-خرید توکن آماده از سایتهای تبادل NFT و فروش آن با قیمت بالاتر (معامله NFTها)

به نظرتون هر کدوم از این دو روش شما رو با چه چالشهایی رو به رو میکنن؟
مثلاً اگه روش اول رو انتخاب کنید، نیاز هست که تخصص، شهرت، مهارت و تجربهی بازاریابی داشته باشید تا بتونید یه NFT بسازید که ارزش داشته باشه و کسی حاضر به خرید اون بشه.
اما تو روش دوم، باید سرمایه نسبتاً بیشتری داشته باشین و با این بازار آشنا باشید تا بتونید تشخیص بدید کدوم NFT در آینده ارزشمند میشه و کدوم فقط یه پروژه اِسکم هست!
خُب معمولاً تو روش اول ریسک کمتره، چون فقط هزینه پلتفرم و کارمزدها رو پرداخت میکنید وNFT خودتون رو به امید فروش میسازید.
اما تو روش دوم چون فرضاً یه توکن رو با قیمت نبستاً بالایی خریداری میکنید، هیچ تضمینی وجود نداره که کسی حاضر باشه دوباره اونو از شما بخره!
توکنهای غیرمثلی انواع مختلفی دارن؛ بنابراین برای ساخت یک NFT اول باید انواعش رو بشناسید تا بدونید چه نوعی بیشتر مناسبه شرایط شما ست.
برخی از انواع توکنهای NFT که در حال حاضر محبوبیت بیشتری دارن :
کلکسیونیها
یکی از اولین نمونههای NFT با توسعه ی (CryptoKitties) ایجاد شد؛ شخصیتهای کریپتوکیتیز توکنهایی آنلاین و کلکسیونی هستن. این توکنها تصویر بچه گربههای دیجیتالی هستن که با ویژگیهای متمایز خود محبوب تر و مطلوب تر از سایر شخصیتها میشن.



بلیت رویدادها (Event ticket)
یکی دیگه از کاربردهای NFTها مربوط به بلیت رویدادهای مختلف هست.
این نوع توکن تعویض ناپذیر به افرادی که در رویدادهایی مثل جشنوارههای موسیقی و کنسرتها شرکت میکنن، اجازه میده تا هویت و بلیت خودشون رو تأیید کنن. مدیران رویدادها میتونن تعداد مشخصی بلیت NFT رو در پلتفرم بلاک چین عرضه کنن تا مشتریان این بلیتها رو از طریق حراج خریداری و اونها رو در کیف پول موبایلی خودشون ذخیره کنن.
میمها و شوخیها
یکی از جالب ترین انواع NFT، فروش میمها (meme) یا همان شوخیهای تصویری در قالب توکن تعویض ناپذیر هست. در حال حاضر، میمها تبدیل به بخشی از فرهنگ عمومی کاربران اینترنت شدن و به سرعت هم مشهور میشن. با کمک NFTها، سازندگان این میمها حتی میتونن نسخههایی ازش رو به فروش برسونن.

موسیقی و رسانه
پیوند دادن فایلهای موسیقی و رسانهای به توکنهای تعویض ناپذیر، باعث میشه کپی غیرمجاز و واسطه گری در دنیای موسیقی کاهش پیدا کنه. دو پلتفرم برجستهای که به هنرمندان در عرضه موسیقی همراه با حق مالکیت کمک میکنه، پلتفرمهای رِیریبل (Rarible) و مینتبیس (Mintbase) هستن.

داراییهای واقعی
توکنهای NFT رو میشه به عنوان سندهای مالکیتی در نظر گرفت که فرآیند خرید و فروش خودرو یا خونه رو آسون میکنه. یعنی افراد میتونن از NFT برای داراییهای جهان واقعی هم استفاده کنن.
بازی و گیمینگ
در حوزه بازی NFT ها عمدتاً بر اقلام درونبازی متمرکز هستن.
NFTها به سرعت موردعلاقه توسعه دهندگان بازیها و گیمرها قرار گرفتن چون مالکیت آیتمهای درون بازی و سابقه اونها با توکنهای NFT قابل ثبت هست.

آثار هنری
فرآیند خلق و عرضه آثار هنری دیجیتالی، یکی دیگه از کاربردهای برجسته NFT به حساب میاد.
در حال حاضر، نسخههای محدودی از چندین اثر هنری تحت شرایطی ویژه در گردش هستن. از طرفی استفاده از قراردادهای هوشمند میتونه به هنرمندان برای ایجاد تصاویر در شبکهی بلاک چین و کاهش هزینه ها کمک کنه.
