بخش دوازدهم
تحلیل تکنیکال (فنی)

تحلیل تکنیکال به معنی بررسی رفتار قیمت با کمک نمودار قیمت و بر اساس رفتار گذشته و پیش بینی قیمت در آینده است. در واقع قیمت معرف همه ی اطلاعات است، یعنی تمام اتفاقاتی که در گذشته افتاده است ویا در آینده اتفاق خواهد افتاد. تغییرات قیمت تصادفی نیست و بر اساس رفتار گذشته آن است.
اینکه چه اتفاقی افتاده بسیار مهمتر از این است که چرا اتفاق افتاده )دلیل رخ دادن آن اتفاق مربوط به حوزه تحلیل فاندامنتال است)
هر چیزی که باعث تغییر قیمت می شود در خود نمودار مشخص است ، یعنی همه عوامل سیاسی، اقتصادی و … در قیمت لحاظ شده است.
قیمت ها بر اساس روند حرکت می کنند و هدف از ترسیم نمودار قیمت، شناسایی روند و پیش بینی جهت حرکت آن است.
چه تفاوتی بین تحلیل فاندامنتال و تکنیکال وجود دارد؟
تحلیل تکنیکال به دانش بالای اقتصادی و سیاسی احتیاجی ندارد. ( برعکس تحلیل فاندامنتال )
تحلیل تکنیکال = چه اتفاقی افتاده
تحلیل فاندامنتال = چرا اتفاق افتاده

مزایای تحلیل تکنیکال در فارکس
1. انعطافپذیری زمانی
در تحلیل تکنیکال، میتوانیم تغییرات یک نمودار را در بازه زمانی یک ساعته یا حتی ده ساله مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
2. اصول ساده و قابل درک
اصول تحلیل تکنیکال خیلی ساده و قابل درک است و در صورتی که تمرکز لازم را داشته باشید خیلی راحت میتوانید آن را درک کنید. وقتی بتوانید شیوه عملکرد بازارها را بفهمید، میتوانید حرکات بازار را آنالیز کنیم.
3. کار با اطلاعات دقیق
یکی از مهمترین مزایای تحلیل تکنیکال در فارکس این است که در این مدل تحلیل با شک و تردید روبه رو نیستید و با یک سری اعداد و ارقام دقیق کار میکنید. کسانی که با تحلیل فاندامنتال فارکس آشنایی دارند، به خوبی میدانند که این نوع از تحلیل با دنیایی از شک و تردید همراه است و چندان نمیشود به آن تکیه و اعتماد کرد ولی در تحلیل تکنیکال این مشکل تا حدود زیادی حل میشود.

4. سازگاری با تمام بازارها
یکی دیگر ازمزایای تحلیل تکنیکال این است که میتوان آن را در بازارهای مالی مختلف به کار برد. اگر شما بتوانید تحلیل تکنیکال، اصول و قواعد آن را یاد بگیرید؛ خیلی راحت میتوانید از آن در معاملات فارکس و سایر معاملات مربوط به بازارهای مالی مختلف از جمله بازار سهام کمک بگیرید. این در حالی است که تحلیل فاندامنتال چنین مزیتی ندارد؛ چون یک خبر خاص ممکن است فقط مربوط به بازار تبادلات ارزی باشد و یا فرضاً فقط به بازار سهام ارتباط داشته باشد.
5. سهولت استفاده و یادگیری
تحلیل تکنیکال نیازی به استفاده از ابزارها و روشهای مختلف ندارد؛ از این رو یادگیری این تحلیل بسیار آسان است. ما در بخش آموزش های پیشرفته وبسایت، اصول تحلیل تکنیکال را به رایگان آموزش داده ایم و شما میتوانید با استفاده از این آموزش ها، به راحتی اصول را به کار ببندید و پیشبینیهای لازم را انجام دهید. این در حالی است که تحلیل فاندامنتال به تجربه و درک بالایی از گزارشها نیاز دارد و کسی که تحلیل فاندامنتال انجام میدهد باید درک و شناخت بالایی از بازار داشته باشد.
6. وجود الگوریتم های قدیمی، پایدار و ثابت در این تحلیل
کسانی که تحلیل تکنیکال انجام میدهند، معمولاً از روشها و الگوهای مشخص و معینی بهره میگیرند. بعضی از متخصصان میگویند چندین دهه است که از چند الگوی مشخص و معین بهره میبرند و این الگوها از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی هم نداشته است. در نتیجه یکی دیگر از دلایل سهولت استفاده از تحلیل تکنیکال این است که دچار تغییرات زیادی نمیشود و الگوهای این نوع تحلیل همیشه قابل استفاده هستند.

7. بالا بودن سرعت فرایند تحلیل تکنیکال
خوشبختانه فناوریهای جدید و نوین مسیر خودشان را در تحلیل تکنیکال پیدا کردهاند و به همین خاطر است که تحلیل تکنیکال تا حد زیادی ساده و آسان شده است. در این سالها انجام تحلیل تکنیکال بسیار سرعت گرفته است.
8. مشخص شدن نقطه ورود و خروج به صورت کاملاً دقیق
یکی از سوالاتی که معاملهگران دارند این است که دقیقاً در چه نقطهای وارد یک موقعیت شویم و در چه نقطهای از آن موقعیت خارج شویم. در صورتی که اصول تحلیل تکنیکال را بدانید، خیلی راحت میتوانید محل دقیق ورود و خروج را شناسایی کنید. همین مسئله باعث میشود که یک معاملهگر به صورت کامل از سردرگمی نجات پیدا کند.
جمع بندی
در حال حاضر تحلیل تکنیکال در بورس های معتبر دنیا رواج پیدا کرده و طرفداران خاص خودش را دارد. مزیت این نوع تحلیل در سرعت عمل آن است و می توان در مدت کوتاهی قیمت سهام چندین شرکت را بررسی کرد؛ ولی انجام تحلیل فاندامنتال بر روی همین تعداد سهام، بسیار وقت گیر خواهد بود.
توصیه ما به افرادی که به تازگی میخواهند وارد بازار فارکس بشوند این است که ابتدا فعالیت خود را با تحلیل تکنیکال شروع کرده و بعد از تسلط به ریزه کاری های بازار به صورت تدریجی با تحلیل فاندامنتال هم آشنا بشوند. در واقع به این نوع تحلیل ترکیبی، که درواقع درصدی از هر دو نوع می باشد، تحلیل تکنومنتال می گویند.